Fysiotherapie Violette

'Een vrolijk hart bevordert de genezing'Steunzolen 

In het dagelijks werk als fysiotherapeut blijkt dat bij veel mensen wel iets mankeert aan de stand van de voeten. De stand van de voeten vormt de basis voor de lichaamshouding en een verkeerde voetstand veroorzaakt vaak klachten met betrekking tot enkels, knieën en onderrug. Vaak is een corrigerende inlegzool al voldoende om veel klachten weg te nemen of zelfs te voorkomen.

Omdat er in de regio Geldermalsen weinig mogelijkheden zijn om op een snelle, eenvoudige en goedkope manier aan steunzolen te komen hebben wij besloten ons toe te leggen op het leveren van de zooltjes van het merk Footbalance. Een Fins concept dat inmiddels enkele jaren op de Scandinavische markt bestaat en nu dus ook in Nederland te verkrijgen is. Het bijzondere aan deze zolen is de thermoplastische laag die zich aan de voet aanpast. Eerst wordt er een voet analyse gemaakt door middel van een podoscoop om aan te tonen wat er mankeert aan de stand van de voeten en of ondersteuning van de voetboog nodig is. Vervolgens wordt het zooltje met een thermoplastische binnenlaag verwarmd en om de voet heen gevormd in de neutrale stand. Nadat de zool is afgekoeld kan deze in de schoen gedragen worden en wordt de voet gestimuleerd de juiste houding aan te nemen.Het hele proces inclusief onderzoek en aanmeten hoeft niet langer dan een half uur te duren en dan is de zool gelijk klaar voor gebruik.

Grote voordelen ten opzichte van de klassieke inlegzolen zijn, naast de snelle levering, de activerende werking van deze zooltjes. Hierdoor worden de voeten niet lui, omdat de zolen iets meegeven. Bovendien zijn ze redelijk dun waardoor ze ook gedragen kunnen worden in alledaagse schoenen. Ook voor dames die hun gewone steunzolen niet in smalle, nette schoenen of laarzen kunnen dragen biedt dit concept een uitkomst. Verder is de prijs met 75,- euro veel gunstiger dan de standaard steunzolen. Wij leveren verschillende soorten, waarvan 1 speciaal voor in sportschoenen.